Livets topptur

"Utsikten er alltid fantastisk fra toppen."

Livets innspurt.

Jeg har fått høre ordene eller fått dødsdommen, hardt og brutalt forrige fredag. Jeg var blitt akutt syk og veldig dårlig på kort tid. «Vi kan ikke gjøre mer deg, lever har sviktet. Er det ingenting som kan gjøres?  Nei, ingen ting, det eneste de kan gjøre, er å lindre symptomer og plager som måtte oppstå».

I sofaen :)

I sofaen 🙂

Dette var ikke hva vi trodde våren og sommeren skulle bringe. Slukøret og utrøstelig dro vi hjem fra sykehuset. Aldri mer dit, der hadde jeg også vært den siste uken for behandling. Det var skjønt å vite at jeg skal hjem. Jeg vil så langt det er mulig være hjemme til døden inntreffer. Legene snakker om dager eller uker, at det kommer til å gå rolig for seg.

Dagene går med til å sove, prate litt og være sammen og spise litt for de andres del. Jeg er gul, hoven og vond her og der, men har ikke smerter og kvalm. Jeg har ikke lyst til å skrive dette innlegget, men det blir punktumet for livet. Jeg føler meg trygg, elsket og ivaretatt. Jeg har levd som jeg har ønsket og har ikke noe uoppgjort. Livet har vært godt og kort og jeg elsker livet. Nå håper jeg at min datter og min mann også vil fortsette og nyte livet og at alle mine elskede familiemedlemmer vil føle seg trygge, elskede og ivaretatt.

Dette blir nok det siste innlegget jeg skriver, da jeg ikke klarer å konsentrere meg om lesing og skriving. Min kjære vil skrive en staus ved død.

Previous

Planlegging av ny tur til Kilimanjaro

29 Comments

 1. Carol Ann

  Min dypeste medfølelse. Himmelen har fått en ny engel.

 2. Synnove Ellingsen

  Det er rart å lese i avisen at det er forbi denne endlige og triste fasen. Kondoler til familien og ønsker dere alt godt framover. Så godt at dere var samlet til det siste. Dere har alle vært fantastiske og positive. Så fint bilde av Ida i avisen. Så mange gode minner å ta vare på. Benjamin hilser. Klem. <3

 3. Eiker

  Nå er det over.. Du tapre, modige og nydeligste jenta med den fine familien.. Så trist og rart, har fulgt deg siden du ble syk første gang.. Kondolerer til dine kjære..

 4. Carol Ann

  Glad i deg min elskede Ida som har gitt meg nytt perspektiv på livet. Du vil alltid være i hjertet mitt. Hjerteklem fra Carol Ann

 5. Ukjent

  Kjære deg <3 så trist å lese :'( håper din reise blir rolig og vakker <3

 6. Elisabeth Günther Larsen

  Godt å lese noen siste ord fra deg ❤️❤️ Er med deg hele veien i tankene. Du er et så fantastisk menneske, og heldigvis vil aldri dette gode sjelelige bli borte. Glad i deg kjære venn ❤️

 7. Monica Hennum Steen

  Kjære Ida❤️
  Ekstra hardt å se inn i øynene til min kreftsyke lille sønn i dag, etter å ha lest ditt innlegg. Vi kan bare be om styrke og det å bli hørt. Håkon mannen min har lovet vår lille Martin at han skal sette flagg på toppen av Killimanjaro for å ham, vi håper det blir for å feire at han er blitt frisk. Jeg har ikke ord for min respekt for deg . Jeg velger å tro at du er valgt ut for å oppleve paradis før mange andre. Det finnes ingen annen akseptabel løsning på dette. Vi sender styrke på den siste delen av veien , og ber for at dette blir så rolig å fint som det er mulig. Når Håkon når toppen av verden, vil det vaie to flagg, ett for Martin og ett for deg. Gode holderundt klemmer fra Monics, Håkon og Martin ❤️❤️❤️❤️

  • Cecilie

   Kære Ida Helene ❤️ Jeg har fulgt dine indlæg lige siden jeg flyttede tilbage til Danmark efter mange år i Norge.
   Du er en tøff, vakker og flott dame og da jeg i dag leste dette fra deg kom tårene for fuldt. Så urettferdig at du må dra herfra, din vakre datter og snille mann. Jeg sliter psykisk med PTSD og har mange ganger dette året ikke ønsket å være her lengere. Men innleggene dine og postvS

   • Cecilie

    … og dine podcasts har virkelig gjort inntrykk på meg. Du har kjempet, elsket og holdt av livet samtidig med denne oppslitende kreftsykdommen. Jeg har manger ganger vært dypt imponert over hvor modig du er, hvor snill og omsorgsfull du har virket til å være opp i alt dette. Mine tanker går til deg og din familie i denne triste og sorgfulde tiden. Jeg ber for deg, kjære Ida Helene og takk for at jeg fikk bli «kjent med deg» fra utsiden. Kjærlig hilsen Cecilie

 8. Donna

  Love & peace to you, brave angel, and your family xxx

 9. Cherina Gohjerta

  Kjæreste Ida!
  Det var rørende … Du har vært og er så tapper at det er vanskelig å begripe. Håper inderlig at den siste tiden blir så god som overhode mulig for deg og dine, kjære Ida. Det har vært godt å kjenne deg: gode minner fra barndommen din og ungdommen, den tiden vi har kjent deg… Varm og styrkende klem til deg fra Cherina og Lasse og familie.

 10. Kai Henning

  Kjære Ida Helene. Du er et sterkt menneske som deler dette med oss, noe vi alle en dag skal gå i møte, enten fort, over tid, smerter osv. Jeg håper den siste tiden din vil bli slik du ønsker den og at dere kan være sammen den siste tiden. En liten historie fra Des-2015. Fikk beskjed om at vår venninne hadde få dager igjen av livet. Vi fikk besøke henne å ta farvel. Det var spesielt. Hun sa, Kai, kan du være så snill å be for meg at dette skal gå fort og smertefritt, noe jeg gjorde. Dette var en tirsdag. Fredags morgen sovnet hun stille inn med alle barna og mannen sin ved sin side….Da jeg gikk den tirsdagen sa jeg til henne, Hva skal jeg si nå?? Ønsk meg en god reise sa hun, med et lite smil om munnen. Det gjorde jeg, klemte henne å tok farvel…sterkt og tøft…Ønsker deg en fin tid som kommer. Du er et forbilde….Beklager det som skjer…….

 11. Øyvind Ruus

  Blandt alle store personligheter er det en stol som er din. Tusen takk for alt som er delt og for åpenhet og det å våge og dele innerste tanker. Takk for evne til å håpe og ikke minst sette ting i perspektiv. For et fantastisk forbilde! RESPEKT!

 12. Kjære ukjente deg. Jeg ønsker deg gode dager hjemme, fulle av kjærlighet, sammen med de du er glad i, og som er glad i deg. Jeg vet, av erfaring, at det er mulig. Klem fra ukjente meg

 13. Anne Merete Myklevold

  Holdomrundtklem ❤ ❤ ❤

 14. Ingvill Måkestad Bovim

  Ufattelig trist å høre. Du er så sterk og et stort forbilde for oss jenter og mødre. Måten du har taklet livets nedturer og hvordan du har levd og satt pris på de gode stundene er noe vi alle bør etterstrebe. Takk for at du deler og takk for at du er så ekte.
  Mange klemmer sendes deg og styrke til dine nærmeste!

 15. Camilla

  Dette var trist å lese. Har hørt på hver episode på podcasten din. Det virket så lovende, at du sku få gå en fin vår i møte. Masse styrke og kjærlighet til deg og dine i denne siste tiden! Du er så sterk Ida og et godt forbilde for meg som kreftpasient! Varm klem❤️❤️❤️

 16. Synnove Ellingsen

  Kjære Ida og familie,
  Jeg håper at du og dere får en rolig utgang på livet og du skal vite at vi tenker på dere ofte. Benjamin hilser også. Dere er så tapre og du mest av alle!! Tusen takk for alle de positive og ærlige innleggene dine. Nå kan vi bare ønsker deg det beste i dagene som kommer. Du har så god familie og de vil klare brasene .
  Du har virkelig fått mye ut av den tiden du har vært her. At vi alle er triste er naturlig men vi ønsker deg det aller beste videre. Det vil gå bra! Framtiden har også mye i vente for deg. Du har virkelig vært et lys for de som har hørt om deg og møtt deg.

 17. Dette her var helt forferdelig å lese. Jeg håper dere får en flott stund sammen nå iallefall. Jeg vet nesten ikke hva mere jeg skal skrive. Dette er det mest vanskeligste innlegget jeg har lest i hele mitt liv. Sender gode tanker til dere <3

 18. Mette Christensen

  ?? tusen takk har for at jeg har fått følge deg, vakkert . Lærerikt for meg om hva som virkelig er viktig , om å huske å leve nå og være litt impulsiv. Dette er ikke lett i dyp sorg og savn, og uenighet i arveoppgjør . Tenker på dere??????

 19. Astrid

  Kjære deg. Du elsker livet, du er ung og småbarnsmor. Jeg ønsker så at du hadde fått leve et helt liv. Ord blir fattige. Men jeg ønsker deg alt godt og din familie også. God, varm klem til deg❤️

 20. Bjørg Andreassen

  Du har kjempet, vært sterk og tapper! Ikke minst har dine ord trøstet mange som kanskje er i samme situasjon og også minnet oss friske om at vi må sette mer pris på det livet vi har nå – fremtiden vet vi lite om. Vi kjenner ikke hverandre så godt, men jeg sender deg en hjertehilsen og håper så inderlig at dagene som kommer, ikke blir for vanskelige for deg og dine.
  En inderlig og god hilsen fra Bjørg A.

 21. Anne Lisbeth Myrseth Kristiansen

  Kjære Ida, jeg har ikke nok ord for å formidle hvor flott, sterk og raus dame du er. Du vakre har latt oss få være med på din tøffe reise igjennom sykdommen og tankene dine rundt den. Jeg beundrer deg❤?

 22. Camilla

  Å nei, dette var utrolig trist å lese! Tenker så på dere. Og sender dere styrke disse dager. Du har vært så åpen på bloggen din, det har rørt meg! I hvert fall ettersom jeg har opplevd kreft så nær selv. Klem

 23. Guri Heggland Haslerud

  Kjære Ida og de nærmeste. Jeg fulgte min mann, slik dine kjære følger deg. Stille og sorgfullt. I en tilstand av uvirkelighet , men i kjærlighet og omsorg. Det er ikke farvel, men på gjensyn!

 24. Rebecca M. Herheim

  Tenker masse på dere Ida og Tommy! Dere er et inspirerende par ? Et veldig godt eksempel på ekte og evig kjærlighet. Gode klemmer til dere?

 25. Kathrine Nyhus

  Kjære Ida.
  Vi sees på den andre siden.
  Takk for at du har delt din sterke historie med oss alle.

  Mange klemmer til deg

 26. Helene Nevermo Bruknapp

  Jeg kjenner deg ikke, bare vet hvem du er, men du og familien din er i tankene våre❤️

Legg igjen en kommentar

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén